ponedjeljak, 5. rujna 2016.

Najbolji kineski telefoni u 2016. godini su?

 

Popis najboljih kineskih smartphone uređaja, koje možete kupiti u 2016. godini, stvar je subjektivnih razmišljanja, zbog čega sam odlučio prepisati riječi stručnjaka, a ne iznositi svoje osobno mišljenje.

Iako se i sam, koliko toliko razumijem u potrošačku elektroniku, pa tako i u prepoznavanje kvalitete takvih uređaja kada ih vidim i isprobam, ovom prilikom ću sastaviti popis telefona, koji su na određenoj poziciji zahvaljujući stručnom mišljenju ljudi iz pcadvisor.co.uk .
Već iz prijašnjih mojih postova mogli ste zaključiti da su kineski telefoni jako dobra kupnja. Za malu cijenu ovi uređaji nude zaista mnogo. Doduše, i među njima postoje razlike, nisu svi podjednako dobri, i na kraju nisu svi dostupni na našem području. Osim kvalitete jednog smartphone uređaja, važne su karakteristike, cijena i na kraju mogućnost servisiranja u slučaju da dođe do potrebe.
Sada, dok je u tijeku akcija Samsunga da vrši povrat svojih Samsung Note 7 uređaja sa greškom u proizvodnji, najbolje možemo vidjeti da cijena ne znači nužno i kvalitetu. Neću biti previše bezobrazan pa ići dalje u tom smjeru, ali je činjenica da jedan takav smartphone košta i preko 500€, što bi trebalo garantirati barem 3-4 godine bezbrižnog rada. To kod najnovijeg Note modela nije slučaj, ali se Samsung ponudio poslati nove modele u zamjenu, na kojima je urađena potrebna korekcija. Svaka čast!
Vratimo se kinezima, i nastavimo sa brojanjem modela koje bi mogli kupiti za sebe, ako već niste potrošili ovogodišnju ušteđevinu na Note 7.

Želite kupiti dobar smartphone, ali ste u nedoumici?

Ako birate između mnogih kineskih brendova, onda vam ovaj tekst možda bude od pomoći.
Krenimo redom i započnimo priču sa trenutno najboljim modelom iz Kine, a to je OnePlus 3. Ovaj model sam već prije spominjao, doduše prije nego se proširio tržištem, pa ću i sada napisati par riječi. Naime, OnePlus 3 je odlično ocijenjen smartphone od strane mnogih korisnika i mnogih timova koji svakodnevno rade testiranja pametnih telefona. Ovaj uređaj je ipak cijenom iznad naših mogućnosti, ali opet daleko ispod konkurencije izvan granica Kine. Dizajnom je zasjenio sve ostale, a hardver dodatno opravdava njegovu vrijednost.
Ako želite brz i elegantan smartphone sa velikim zaslonom, možda je najbolje da uzmete Xiaomi Mi 5. Ovo je još jedan odličan proizvod Xiaomi kompanije, detaljno dotjeran do savršenstva. Hardver je na zavidnoj razini, a niska cijena ga čini zaista primamljivim. Tko god je jednom koristio Xiaomi uvjerio se u kvalitetu njihovih proizvoda. Mi 5 je još jedan uređaj koji će vas osvojiti na prvu.
Elephone P9000 je kod nas ipak manje popularan, točnije malo tko ga ima ali to može biti dodatni plus. Ako se odlučite za ovu 'grdosiju' teško da ćete doći u situaciju da za istim stolom budu dva modela P9000, osim ako ste baš vi sebi kupili dva. Malo je vjerojatno da će se i to dogoditi jer nema potrebe za tim. Elephone P9000 dolazi sa dva utora za SIM karticu. Ovaj model nudi NFC, bežično punjenje baterije, USB-C i još mnoge zanimljive detalje zbog kojih se nalazi u skupini najpoželjnijih.
OnePlus 2 je pomalo zastarjeli model, ali se još uvijek može kupiti. Iako mu kao nedostatak mnogi spominju NFC, nas to ne zabrinjava toliko jer se takav prijenos podataka kod nas još uvijek slabo koristi. Ipak, OnePlus 2 ima u sebi mnoge druge tehnologije poput USB Type-C, 4G mrežu i slične dodatke koji ga stavljaju u skupinu najpoželjnijih.
OnePlus X nakon OnePlus 2 samo potvrđuje kvalitetu proizvoda ove kompanije. Cijenom je naravno pristupačniji od prije dva spomenuta modela, ali još uvijek hardverom konkurira mnogim modelima koje pronalazimo u našim lokalnim trgovinama.
Dva jako dobr modela iz Xiaomija su Xiaomi Redmi 3S i Xiaomi Redmi Note 3. Cijenom su pristupačni, a o kvaliteti i dizajnu ne treba trošiti previše linija teksta. Jednostavno pogledajte i jedan i drugi, i vidite što vam točno treba. U manjim detaljima se razlikuju, pa je izbor stvar osobnog ukusa i onoga što osoba preferira.
UMI eMax je još jedan niskobudžetni smartphone uređaj iz Kine. UMI, kao brend sve bolje upoznajemo, što ne čudi jer izbacuju zaista dobre telefone. Za jako povoljnu cijenu ovaj model vam donosi 1.7GHz MediaTek MTK6752 procesor sa osam jezgri, 2GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka. Grafiku pogoni ARM Mali-T760 MP2 procesor. Kombinacija spomenutog hardvera daje jako dobre rezultate, posebno kada sve to kontrolirate i gledate na zaslonu veličine 5.5“. Baterija ima kapacitet od 4136mAh, što je dovoljno za cjelodnevno korištenje bez straha da se telefon ugasi.
UMI nudi još mnoge modele, pa svakako pogledajte. Dok pišem ovaj tekst, UMI ima možda i najpovoljnije modele koji bi vas mogli zanimati. Nudi najbolji dizajn, doduše jako dobru kopiju Samsung modela, uz jako dobar hardver, za malo novca.

Nema komentara:
Write comments