ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Najbolji kineski telefoni za 2017. godinu su...

 

Tek smo zagazili u 2017. godinu, i ne znamo što će nam točno donijeti, barem po pitanju novih modela smartphone uređaja. Kako god, za izbor najboljeg kineskog telefona ima kandidata, pa ćemo ih spomenuti.

Tržište pametnih telefona jako je kompetitivno i svi se maksimalno trude pronaći recept uspjeha. Iskreno, sve kompanije koje ćemo spomenuti imaju uspjeh, ali uvijek je tu želja za očitom dominacijom koju ipak još nitko nema.
Krenimo sa konkretnim stvarima, bez dugačkog uvoda u čitavu priču. Znamo svi već iz naslova ove priče – tražimo najbolji kineski telefon za tekuću godinu (2017.).

Najbolji kineski telefoni u 2017. godini su

Prvo ćemo spomenuti OnePlus 3T – moderan dizajn, jake specifikacije i pristupačna cijena odlike su većine modela. Ipak, OnePlus 3T se izdvaja iz mase posebno zbog jake prisutnosti na internetu, što kroz razne reklamne kapanje, nagradne igre, pa tako i kroz iskustva svojih korisnika. Nedavno smo na blogu objavili nagradnu igru u kojoj je bilo moguće osvojiti OnePlus 3T, koja je završila, ali spominjemo tek da vidite koliko su u ovoj kompaniji svjesni imidža i konstantne promocije među određenom publikom. Svi koji su testirali ovaj model slažu se u tome da je jako brz, ultra tanak, responzivan i da ima iznadprosječnu bateriju. Najveći adut ovog modela je njegova pristupačna cijena. Specifikacijama koje ima OnePlus 3T stoji rame uz rame Samsungovom S7 modelu, no za razliku od njega OnePlus 3T će vas izaći dosta povoljnije. Nećemo cijenu konkretno spominjati jer kod nas jako varira i ovisi o mnogo faktora. Kako god, oni malo bolje upućeni u internet kupovinu lako će kupiti ovaj model već po cijenama koje se reklamiraju po najvećim (čitajte najpovoljnijim) internet trgovinama smartphone uređaja u svijetu.
Za Xiaomi Mi5s kažu da je model kakav bi svaki 2016. godine flagship trebao biti – a opet je duplo povoljniji od ostalih. Baš zbog toga, iako zastarjeli model, ovaj smartphone ulazi na popis najboljih za 2017. godinu. Jako dobra kvaliteta izrade, odlične performanse, te dostatan prostor za pohranu podataka i baterija koja neće iznevjeriti – sve su to stavke koje ovom modelu daju za pravo da bude poželjan i u 2017. godini. Ako budete u prilici kupiti ga, a nemate za neki ipak skuplji model, ne treba vam biti žao. Xiaomi Mi5s neće nikoga iznevjeriti.
Xiaomi Mi Note 2 je odlična zamjena za neki S7 model. Odličan je ovo smartphone velike dijagonale, i jako dobrih performansi. Kamera na ovom modelu je jako dobra, kao i prostor za pohranu podataka. Ipak, cijenom ide u gornji rang pa nije izbor za one koji traže povoljnije modele. Nećemo ga previše hvaliti, posebno iz tog razloga što se prodaje samo u Kini. Ipak, tko želi svakako ga može poručiti. Prije toga se dobro raspitajte što možete očekivati od ovog modela. Koje verzije softvera su dostupne, na kojem jeziku i ostale detalje saznajte prije nego poručite telefon.
Huawei se toliko udomaćio kod nas da ga nekad u brzini znamo spomenuti kao konkurenciju kineskim telefonima. Ipak, i ovo je jedan kinez a Mate 9 je model koji ulazi u popis najboljih za 2017. Huawei Mate 9 je među najboljim, ako ne i najbolji, model te kompanije. Impresivna baterija, kao i tehničke specifikacije uređaja svakako su plijenile pažnjom, pa i danas plijene. Nije to model koji će vam ostaviti dovoljno kusura u džepu da kupite još jedan djevojci ili ženi, no za tu cijenu ste dobili itekako dobar smartphone. Rezultati testiranja hardvera jedni su od najboljih u toj kategoriji, posebno u tom cjenovnom rangu. EMUI 5 korisničko sučelje još je jedan veliki plus za ovaj model. Dok ne dođe nasljednik, Mate 9 je najbolje što možete kupiti od kompanije Huawei.

Kada smo već u 2017. – red je da ponudimo i jedan noviji model - Elephone S7

Elephone je još jedna od kineskih kompanija koje nude poželjne uređaje. Sjetimo se samo P9000 modela, i kratke priče o Elephone S7 smartphone uređaju. Sada ćemo detaljnije spomenuti Elephone S7. Ovaj model je među povoljnijim, a opet nudi jako mnogo. Sličan je Galaxy S7 modelu, toliko sličan da može biti neka vrsta zamjene za povučeni Note S7. Dijagonala zakrivljenog zaslona je 5.5“, HD rezolucije od 1920x1080 piksela. Kao što je slučaj i kod Samsung Galaxy S7 modela, ispod zaslona se nalazi Home tipka, koja u sebi ima senzor za prepoznavanje otiska. Kao i kod većine kineskih modela, Elephone S7 dolazi sa utorom za dvije SIM kartice. Kamera je ipak slabija karika i ne trebate očekivati visoku kvalitetu zabilježenih fotografija ili snimljenih videa. Ako se odlučite za Elephone S7 pripazite koji točno model gledate. Ima ih više verzija i razlike su u hardveru. Da zaključimo priču, možemo napisati da je Elephone S7 dobar smartphone, pristupačne cijene i elegantnog dizajna. Kamera neće impresionirati nikoga, a nekom može zasmetati i plastični stražnji dio kućišta. Ipak, riječ je o pristupačnom telefonu pa se na neke stvari svakako treba i zažmiriti.

Nema komentara:
Write comments