četvrtak, 7. srpnja 2016.

Kratki osvrt na HTC Desire 530

 

Prenosim vijest sa Android Authority pa ću iskoristiti priliku da ukratko predstavim HTC Desire 530 model, koji evo izgleda dolazi i na američko tržište.

HTC Desire 530 se nudi kao niskobudžetni smartphone na američkom tržištu. Sasvim uredna strategija s obzirom da će cijena po komadu iznositi 179$. To je nekima niskobudžetni telefon i od njega ne očekuju mnogo, što je opet dobro jer će dobiti tek onaj minimum da bi se telefon mogao nazvati pametnim.
Ovaj smartphone ne nudi ništa što bi me navelo da pišem o njemu, ali je baš dobra prilika da uz njega zasjaju svi ostali kineski modeli. Pročitajte onda ovu kratku recenziju, pa sami zaključite koliko je zaista ovaj smartphone povoljan, odnosno nije povoljan. Ako ga usporedite sa ponudom nekog kineskog proizvođača sigurno ćete pronaći mnogo bolji hardver za ovu cijenu, dok za tek neznatnu nadoplatu možete uzeti neki top model.

Za 180$ u Americi možete kupiti HTC Desire 530

Pogledajte što dobijete za te novce. HTC Desire 530 nudi Qualcomm Snapdragon 210 procesor sa četiri jezgre. Svaka od jezgri radi na 1.1GHz, a kao pomoć pokretanju aplikacija na raspolaganju imate 1.5GB radne memorije. Inače, da uradim kratki osvrt, nikada mi nije bila jasna konfiguracija RAM-a od 1.5 ili možda 2.5GB iako za ovu drugu nisam niti čuo. Samsung je znao svojevremeno, pa i danas ponuditi modele sa 1.5GB radne memorije, što sam uvijek doživljavao kao neki škrt stav prema kupcu.
Zbog toga mi i HTC Desire 530 izgleda najprije škrto, pa sve ostalo.
Da ne bude sve tako crno, ovaj slabić iz HTC-a ima 16GB podatkovnog prostora, koji se može nadograditi.
Zaslon na ovom modelu ima dijagonalu od 5“, što nije loše, posebno za one koji ne mogu da se naviknu na 5.5“ ili čak veće zaslone. HTC Desire ima stražnju kameru od 8MP, što je još jedan škrti stav kompanije, ali su nekako ostali neodlučni pa su ugradili prednju kameru od 5MP, što je ipak više od prosjeka.
Za kraj moj osobni stav. Mobitel sa tako slabašnim procesorom, 5“ zaslonom i jako škrtim rasporedom RAM čipova ima potencijala za uspjeti na USA tržištu. Ovo se posebno odnosi na USA tržište, gdje 180$ i nije neka prevelika cijena. Za nas ovdje, obične smrtnike, taj smartphone ne treba da bude opcija. Umjesto da uzmete slabašni HTC Desire 530 za 180$, slobodno razmotrite neki UMI model, ili možda Xiaomi.
Za spomenutu cijenu možete dobiti 5.5“ zaslon, 2-3 GB radne memorije i procesor sa osam jezgri od 2GHz takta. Na vama je da odaberete.

Nema komentara:
Write comments