srijeda, 7. rujna 2016.

Uskoro nam stiže UMI Plus - Predstavljanje na sajmu IFA 2016.

 

Kao i svake godine mnoge tehnološke kompanije koriste prigodu da predstave svoje novitete. Ove godine, za UMI Plus to će biti sajam IFA 2016. u Berlinu.

Kao najavu svog najnovijeg modela UMI je već pustio lagani teaser, čime je u najmanju ruku skrenuo veliku pozornost na svoj proizvod. UMI Plus će biti smartphone velikog kapaciteta baterije, te će biti flagship koji će biti konkurencija najnovijem iPhone uređaju.
Za neke je možda neshvatljivo da jedan UMI na bilo koji način bude konkurencija bilo kojem iPhone uređaju. Ipak, prema najavama mnogih medija i kritičara, uloga konkurenta bi dobro stajala modelu koji željno iščekujemo.
Odmah na prvu, svojim dizajnom UMI Plus podsjeća na iPhone 6 ili iPhone 6S. Jako dobro je dizajniran, jednostavan je i tanak. Najavom kompanije, da će UMI Plus biti predstavljen kada i najnoviji iPhone 7, možemo zaključiti da će UMI krenuti u hrabri 'okršaj' protiv znatno jačeg protivnika.
Vratimo se dizajnu UMI Plus modela. Ovaj smartphone je odlično uklopljen u kućište, a najbolji dojam ostavlja prednja staklena površina koja ide skroz do rubova metalnog okvira. UMI Plus je, za razliku od iPhone-a, u tanko kućište uspio ugurati bateriju kapaciteta 4000mAh. Sa prednje strane možemo vidjeti Home tipku koja će u sebi vjerojatno imati čitač otiska prstiju.

Glavne hardverske značajke UMI Plus telefona su…

UMI Plus će u sebi imati Mediatek Helio P10 Octa-core procesor, 4GB EMMC+LPDDR3 radne memorije, 5,5“ FHD LTPS 2,5D zaslon, Touch ID 2,1 čitač otiska prsta i naravno veliku bateriju od 4000mAh.
Važno je spomenuti da će UMI Plus raditi na čistom Google Android sustavu Marshmallow 6.0. Ovo ne trebamo uzeti kao lošu karakteristiku jer ni Google trenutno nema uređaji koji iz kutije dolaze sa već instaliranim Nougat OS-om.

Čime UMI Plus može zaprijetiti nekom iPhone modelu?

UMI Plus se može pohvaliti zaista impresivnim dizajnom. Neki će dizajn komentirati negativno, kao kopiju aktualnih iPhone modela, ali to ostavljam sa strane, kao subjektivni dojam pojedinca. Važno je spomenuti da UMI Plus ima kućište od legure aluminija. 2,5D prednji panel daje dodatnu notu čvrstoće i dobrog gripa u ruci, te lakoću korištenja. UMI se zaista potrudio oko najnovijeg modela, odnosno da zadovolji buduće vlasnike UMI Plus modela. Iznimno tanak smartphone, jake baterije i dosta velikog zaslona su danas značajke koje većina traži prilikom izbora. I ovdje se UMI Plus pokazao jako dobrim, jer se na službenim stranicama hvale visokim omjerom screen to body. To ga čini kompaktnim i samim tim privlačnim kupcima iz poslovnog svijeta.

Helio P10 procesor od osam jezgri

UMI Plus se odlučio za Helio P10 procesor. Ovaj procesor prema današnjim standardima nudi najbolju učinkovitost. Sam procesor koordinira izvođenje zadataka i rad CPU i GPU sabirnica te na taj način jako dobro balansira potrošnju baterije. Osam A53 jezgri osigurat će rad bez trzanja čak i prilikom intenzivnog korištenja aplikacija. Ako tome pridodamo i 4GB RAM-a sasvim sigurno možemo reći da će ovo biti dostojan suparnik najsličnijem iPhone-u, koji god to bio.
Za više tehničkih detalja svakako posjetite službene UMI stranice i potražite UMI Plus. Osim toga, potražite po Internet trgovinama cijene ovakvog uređaja, usporedite ih sa nekim drugim modelima pa odlučite koji je vaš sljedeći smartphone.
Vjerujem da odluka neće biti toliko teška, barem kod onih koji su već isprobali kineske brendove.

Nema komentara:
Write comments