nedjelja, 15. siječnja 2017.

Elephone S7 umjesto Samsunga?

 

Nakon velikog promašaja sa Samsung Note 7 kineska kompanija nudi gotovo identičan uređaj – riječ je o Elephone S7 modelu.

Nije neka tajna da su kinezi majstori kopiranja, a najnoviji Elephone model dokazuje baš to. Ipak, kopija ne treba imati negativni kontekst. Ovdje je riječ o zaista dobrom uređaju, sa odličnim hardverskim karakteristikama.
Već na prvi pogled ovaj model jako podsjeća na Samsung Note 7. Ako se prisjetimo, Samsung je svoj flagship povukao sa tržišta tek par dana nakon službenog puštanja u prodaju. Problemi sa baterijama bili su prevelik rizik za sigurnost korisnika zbog čega je potez kompanije bio očekivan.
Izgleda kako i dalje stoji ona izreka „nekom osvane kada se drugom smrači“. Tako možemo gledati na ovaj potez, točnije na dolazak najnovijeg modela ELEPhone S7.

Što nam nudi S7?

Elephone S7 x25 limitirano izdanje obradovat će odabrane sa procesorom od 10 jezgri, 4GB RAM memorije i odlično uklopljenim zaslonom u kućište telefona. Osim toga ELEPhone ima tehnologiju brzog punjenja, 64GB prostora za pohranu podataka i mogućnost proširivanja memorije do 128GB.
Da bi korisnici dobili što vjerniju kopiju, ELEPhone S7 ima 3D zakrivljeni zaslon, baš kao i najnoviji SAMSUNG modeli. Tu je i Home tipka koja ima u sebi ugrađen senzor za prepoznavanje otiska.
Procesor koji pogoni ovaj uređaj je Helio X25 64-bitni procesor sa deset jezgri. Pomaže mu grafički procesor ARM Mali T880.
Zaslon je standardni 5.5“ sa 1080x1920 piksela, zaštićen Gorilla Glaass 3 tehnologijom.
Radna memorija telefona je sasvim solidnih 4GB, sa nešto manjim skladišnim prostorom od 64GB ali uz mogućnost ubacivanja MicroSD kartice od 128GB.
Stražnja kamera je 13MP, što je danas možemo reći standard. Prednja kamera prati trenutnu situaciju na tržištu, i ona je 5MP.
Baterija bi na ovom uređaju mogla biti slabija karika. 3000mAh nije mnogo, posebno ako uzmemo u obzir snagu procesora i veličinu zaslona. Možda se moglo tu ugurati još 1000mAh, ali možda i ne. Vidjeli smo probleme na koje je naišao SAMSUNG-ov model Note 7.

ELEPhone S7 je limitirani model

Ipak, ako ste i poželjeli kupiti sebi ELEPhone S7 onda požurite jer je riječ o limitiranom modelu. Iako se na službenim stranicama ovaj model predstavlja kao Limited Edition, zapravo nismo sigurni što to znači. Možda je u pitanju samo marketinški trik, u nadi brže i bolje prodaje. Kako god, ako vam se i svidi ELEPhone kao proizvođač, a ostanete bez svog uređaja tu je uvijek Elephone P9000 koji je jako dobar, a nešto povoljniji od ovog.

Nema komentara:
Write comments