srijeda, 13. srpnja 2016.

Jutarnji list se raspisao o kineskom smartphone uređaju - Honor 7 Lite

 

Koliko su kineski smartphone uređaji dobri potvrđuje činjenica da se svako malo pojavi neovisna recenzija, kojom se dodirnu specifikacije telefona i njegova cijena.

Novinar Jutarnjeg lista, Ilija Matanović, ostao je oduševljen Honor 7 Lite modelom, koji bi se trebao u rujnu pojaviti i na hrvatskom tržištu.
Prema pisanju Matanovića, Honor 7 Lite bi mogao postati jak konkurent modelima koje sada imamo priliku kupovati. To je prvenstveno iz razloga što će se Honor 7 Lite prodavati po relativno niskoj cijeni, od tek nekih 230 eura, dok će hardverski nuditi isto što nude smartphone uređaji od preko 500 eura.

Zbog čega bi Honor 7 Lite mogao ugroziti iPhone?

Honor je inače podmarka poznatog kineskog proizvođača mobilnih uređaja - Huawei. Znamo da Huawei trenutno čuva treću poziciju po broju prodanih smartphone uređaja u svijetu. To je činjenica koja svakako ide u prilog modelu o kojem pišemo.
Do sada se Honor 7 Lite prodavao isključivo putem Internet trgovine, i uz ugovor sa tele-operaterima.

Što možete kupiti u rujnu, kada se pojavi Honor 7 Lite?

Ako se odlučite na ovaj model, za cijenu manju od 2000KN možete dobiti odličan hardver. Honor 7 Lite ima mjesto za dvije SIM kartice, metalno kućište i 5.2“ velik zaslon. Zaslon na ovom telefonu je Full HD sa gustoćom prikaza od 423 piksela po jednom inču. Za fluidan rad pobrinut će se 2GB RAM-a i dobro prihvaćen procesor sa osam jezgri Kirin 650. Za pohranu podataka imate na raspolaganju 16GB (naravno, trebate uzeti u obzir da će Android uzeti svoj dio), pa će prostora za pohranu ipak biti manje. Ako vam i zatreba više mjesta za fotografije ili glazbu, možete vaš uređaj nadograditi sa MicroSD karticom od 128GB.
Za sve one koji vole fotografirati tu je stražnja kamera od 13MP, te kamera za selfie koja ima rezoluciju od 8MP.
Ako vam prilikom izbora smartphone uređaja i baterija igra važnu ulogu, ne brinite. Honor 7 Lite ima bateriju kapaciteta 3000mAh, što je sasvim dovoljno za cjelodnevnu upotrebu, bez straha da će se telefon ugasiti.
Za kraj svakako trebam spomenuti i čitač otiska prstiju, te Android Marshmallow 6.0, koji će ipak dolaziti sa poznatom nadogradnjom EMUI 4.1.
Iako ovaj model nije na mojoj osobnoj listi poželjnih, svakako je primjer koji potvrđuje teoriju o kvaliteti i pristupačnosti kineskih smartphonea.

Nema komentara:
Write comments