ponedjeljak, 10. srpnja 2017.

Uskoro nam dolazi velika nadogradnja Androida? MIUI 9 samo što nas nije zaskočio...

 

Vodeći svjetski portali, koji prate razvoj pametnih telefona, Androida i svih zanimljivih detalja na tu temu, raspisali su se o skorijem dolasku najnovijeg MIUI 9 iz Xiaomija.

Vlasnici Xiaomi uređaja s nestrpljenjem čekaju najnoviju inačicu prilagođenog Androida za svoje modele. Xiaomi nije brend koji je poznat po brzim reakcijama, barem što se nadogradnji tiče, pa je tim ovaj tekst dodatno dobio na težini. Iako je sve još u fazi osluškivanja, i nezvaničnih objavljivanja, za pretpostaviti je da će Xiaomi u 8. mjesecu predstaviti najnoviji MIUI 9 koji će raditi na Androidu Nougat.
Priča o nadogradnji daje neke zanimljive detalje. Piše se po stranim, a već i domaćim portalima, da će MIUI9 imati opciju podjele zaslona (split-screen). Iako se ova opcija trebala pojaviti još u trenutno najnovijem MIUI8 izdanju, to nismo dočekali. Sada se možemo nadati toj opciji jer je postala standard kod većine drugih proizvođača, barem što se tiče modela sa većom dijagonalom zaslona.
Još jedna stvar koju možemo očekivati je slika u slici (picture-in-picture mode), čije ime dosta govori, pa je nećemo posebno opisivati.
Ipak, najznačajnija poboljšanja trebala bi se osjetiti u samom radu novog sustava Androida. Performanse bi trebale biti mnogo bolje, a također će biti ispravljeni i mnogi bug-ovi koje smo osjetili na MIUI8 verziji.

Koji modeli će dobiti MIUI9?

Na žalost, još uvijek nema preciznih podataka u ovom dijelu priče. I ja sam (autor teksta) očekujem nadogradnju jer koristim Xiaomi Mi Max 32GB, no ne bih se mnogo začudio da me nadogradnja i preskoči. Realno gledajući na stvari, Xiaomi će dati sve od sebe da što bolje plasira najnovije modele svojim smatrphone uređaja, ako treba i na štetu ovih do sada zadovoljnih kupaca. Kako će odlučiti, i kojom logikom će se voditi ljudi koji odlučuju ostaje nam za vidjeti.

Datum puštanja MIUI9 – OTA?

Sami datum je također nepoznat, ali su mnogi pretpostavili da će nadogradnja početi stizati već početkom 8. mjeseca, da bi sredinom tog mjeseca svi mogli preuzeti najnoviji Android OS za Xiaomi.
Ovaj vremenski period ne čini nam se daleko? S nestrpljenjem očekujemo New OS update available.

Nema komentara:
Write comments