nedjelja, 3. srpnja 2016.

Elephone P8000 - Kinez sa 3GB radne memorije

 

Iako se Elephone P8000 prodaje već jako dugo, te je došao i nasljednik P9000, ovaj mobitel možete naručiti još uvijek, i to po jako niskoj cijeni.

Da je Elephone P9000 dobar smartphone nema sumnje, barem ako je vjerovati mnogobrojnim korisnicima prethodnog modela P8000 koji ih služi jako dobro. OK, nije baš najpametnija stvar pisati recenziju pomalo već zastarjelog uređaja, ali imam razloga za to.
Zbog nevjerice koja vlada kada se spomene kineski telefon, moram spomenuti P8000 barem da ohrabrim potencijalne kupce najnovijeg modela. Ako vas zanima recenzija nasljednika, pročitajte članak koji sam već napisao Elephone P9000. U nastavku ću se osvrnuti na prethodnika sa oznakom P8000.

Specifikacije P8000 nisu niti malo u skladu sa cijenom

Pomalo čudan podnaslov, ali na stranu kupaca. Ako se odlučite kupiti Elephone P8000, taj radosni trenutak će vas koštati tek nešto malo iznad 150€ (plus obveze prema državi).
P8000 ima zaslon veličine 5.5“, koristi MTK6753 procesor sa osam jezgri, koji je uparen sa 3GB radne memorije. Gotovo sam uvjeren da nećete pronaći neki smartphone, sa ovim specifikacijama, koji dolazi izvan granica Kine, a košta manje od 350€. Elephone P8000 dolazi sa Lollipop Android sustavom 5.1, ima 16GB prostora za pohranu podataka, te bateriju od 4165mAh. Stražnja kamera ima 13mp, a proizvodi ju Samsung.
Iako je riječ o starijem modelu, P8000 ima senzor za prepoznavanje otiska prstiju. Ovo je već pomalo must have opcija, koja na žalost često bude dostupna na smartphone uređajima koji prelaze cjenovni rang od 500€.
Dizajn ovog mobitela ne donosi nikakve novitete. Stražnji poklopac ima lijepo urađene detalje, točnije dezen koji podsjeća na karbonska vlakna. Kućište mobitela je metalno, što ostavlja dojam čvrstoće i trajnosti tijekom korištenja. Stražnji poklopac se može ukloniti, a ispod se krije ogromna Elephone baterija, te utori za dvije SIM kartice, kao i jedan utor za MicroSD karticu, u slučaju da će vam trebati više prostora za pohranu fotografija i ostalih podataka.
Kako sam već spomenuo u samom uvodu, Elephone P8000 ima zaslon sa dijagonalom od 5.5“ što ga svrstava među veće uređaje. Riječ je o IPS LCD zaslonu, Full HD rezolucije koji ima 401 piksel po kvadratnom inču.
Na žalost, zaslon na ovom modelu nema Gorilla Glass zaštitu. Čuđenje je veće ako uzmemo u obzir da je prethodnik ovog modela imao zaslon sa Corning Gorilla Glass zaštitnim slojem.

Performanse koje nudi Elephone P8000

Spomenuo sam već procesor sa osam jezgri, 64-bit MediaTek model MTK6753. Riječ je o procesoru kojem jezgre rade na taktu od 1.3GHz. Procesor radi u tandemu sa grafičkim čipom Mali-T720 i 3GB radne memorije. Prema recenzijama vodećih stranih portala, ova kombinacija daje iznenađujuće dobre rezultate prilikom korištenja uređaja, rada sa više aplikacija, kao i kod igranja igrica koje ne iziskuju baš najveće grafičke detalje.
Svakako je ovo smartphone koji nudi jako mnogo za malu cijenu. Ako bih ga želio usporediti sa nekim 'boljim' uređajem, rekao bih da me po svom obliku i dizajnu najviše podsjeća na LG G3 Stylus. Naravno, cijenom i performansama Elephone P8000 doslovno baca LG model u treći plan.

Nema komentara:
Write comments